Beltéri falfesték ThermoShield Interior a belső hőszigetelésért

Hőszigetelő beltéri falfesték a takarékosság jegyében

Fontosnak tartja, hogy olyan környezetbe térhessen haza, amely nem csak esztétikailag igényes, de ugyanakkor egészséges is? Tudta, hogy nagyon sok múlik azon, milyenek a falak? Nem csak a színekre gondolunk, hanem a falak belső mikroklímára kifejtett hatására is. Ha Önnek sem fér bele, hogy penészfoltok csúfítják el a helyiségeket és kellemetlen, dohos szag fogadja a lakásba lépve, akkor érdemes egy próbát tennie a Thermo-Shield hőszigetelő falfestékkel.

Sokan úgy vannak vele, hogy elegendő a homlokzati hőszigeteléssel foglalkozni és onnantól kezdve már garantált a penészmentes, minden szempontból egészséges otthon. A tapasztalatok azonban sokszor az ellenkezőjét bizonyítják, és a hagyományos hőszigetelő rendszerek mellett is előfordulhat penészesedés, hőhidak kialakulása és minden ezekkel együtt járó kellemetlenség.

Megoldás azonban létezik, beltéri falfestés során is érdemes a Thermo-Shield termékcsaládot választani.

A homlokzaton és a tetőn is kiválóan bizonyított kerámiagömbös festék beltérre is javasolt, hiszen rendelkezik mindazokkal az előnyös tulajdonságokkal, melyek nélkülözhetetlenek az egészséges belső mikroklíma megteremtéséhez.

Milyen problémák fordulhatnak elő a nem megfelelően szigetelt ingatlanokban?

A nedvesség állandó jelenléte a falakban

Elviselhetetlen a meleg nyaranta otthonában? Hiába fűt télen a legmagasabb fokozaton, mégsem érzi kellemesnek a hőmérsékletet? Szeretné, ha kevesebbe kerülne a fűtés? Az energiamegtakarítás érdekében rendkívül fontos, hogy csökkentsük a falakban a nedvesség mennyiségét. A Thermo-Shield ebben is igyekszik segítséget nyújtani.

A falak általában porózus szerkezettel bírnak, így mind a lakásban keletkező párát, mind a külső nedvességet könnyen felveszik. Mivel a nedves falak sokkal jobb hővezető képességgel rendelkeznek, mint a szárazak, így tulajdonképpen hőhídként funkcionálnak azok, és rontják a belső mikroklímát.

Akár már 3-4 százalékos nedvességtartalom is képes negyven százalékos energiaveszteséget okozni.

Gondoljunk bele, mennyi nedvesség van a falakban akkor, ha nem gondoskodunk a pára elvezetéséről, vagy nem megfelelően hőszigetelt otthonunk!

A nedvesség a talajból is bejuthat a falakba, sőt, az eső, a hó és a jég is hatással van arra, milyen nedvességtartalommal bír a fal. Fontos azonban tudni, hogy a megfelelő, rugalmas kötőanyaggal rendelkező falfestékkel megakadályozható, hogy az időjárás viszontagságai hatással legyenek a homlokzati festék állapotára. Hasonlóképpen odafigyelést igényel a belső terekben használatos falfesték, ezzel ugyanis sokat tehetünk a hőszigetelés érdekében.

Míg télen penészesedéssel és rossz hőviszonyokkal kell szembeszülni a lakásban, addig nyáron képtelenség átszellőztetni a lakást, és a meleg fujtóvá válik még a légkondi használata ellenére is. Ugyan a klímaberendezések szárító hatással vannak a levegőre, de üzemeltetésük igencsak költséges, és sok esetben az egészség is kárát látja az állandó klímahasználatnak.

Világosan látható tehát, hogy a hőszigetelésnek és a falak nedvességtartalmának télen-nyáron központi szerep jut.

Miért káros a magas belső páratartalom?

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy mennyire káros lehet a magas páratartalom a lakásban. A bútorok, a berendezési tárgyak éppen úgy megsínylik, mint a falak, melyeken a lecsapódó nedvesség melegágyat képez a penészesedésnek.

Érdemes tisztában lenni azzal, hogy a magas páratartalom a lakásban tartózkodók egészségi állapotára is azonnal rányomja bélyegét. Az allergiás betegségek kialakulásának kifejezetten kedvez, de az asztma is nagyobb eséllyel jelenik meg olyan személyeknél, akik mindennapjaikat nedves környezetben töltik. Nem csak a házi poratkának, hanem a penészgombának is ideális életkörülményeket teremt a magas páratartalom. Ezekről pedig pontosan tudjuk, hogy rendkívül gyakran felelőssé tehetőek az allergiás panaszokért.

Ugyanakkor a mindennapi közérzetre is hatással van az, hogy mennyire figyelünk a rendszeres, kereszthuzattal történő szellőztetésre.

 A lakásban tartózkodás során rengeteg nedvesség kerül a levegőbe.

A mosással, főzéssel, tusolással, kilélegzéssel egyaránt nő a páratartalom, és a felesleges nedvesség elvezetésére mindenképpen ajánlott ügyelni. Egy négytagú család körülbelül 20 liternyi párát termel csak egyetlen nap során. Tény viszont, hogy ha a páratartalmat szellőztetéssel vagy páraelvezető készülékekkel a megfelelő szinten tartjuk, akkor számos kellemetlenségtől megkímélhetjük magunkat.

Az optimális páratartalom 55% környékén van.

Ha ennél szárazabb a levegő, az torokfájást okozhat, a nagyobb érték hátrányai pedig az allergián és a penészesedésen túl a rossz közérzetben is megmutatkoznak, hiszen fejfájást, a koncentrálóképesség csökkenését okozhat.

Hőhidak a lakásban

A hőhidak szinte minden olyan ingatlanban jelen vannak, amelyek esetében nem megfelelő a szigetelés, helytelen a nyílászárók beépítése, vagy azok állapota nem megfelelő. Azt is sokan tudják, hogy ezeken a helyeken a penész szó szerint is gombamód szaporodik. De vajon létezik bármilyen megoldás ellenük, vagy csak a költözés jelenthet segítséget akkor, ha a feketés foltok rendszerint ugyanott jelennek meg minden festés után?

Hol jelentkeznek a hőhidak?

Hőhidak rendszerint ott képződnek, ahol a külső hideg levegő hatására lehűlik a szerkezet, és azt a belső fűtés sem tudja ellensúlyozni. Tipikusan ilyenek a sarkok, a külső falak és a födém, de a padló találkozási pontjainál is gyakran jelenik meg penészesedés, s sajnos egész gyorsan terjed is az.

Nem csak az esztétikai okok és a hőmérséklet miatt érdemel figyelmet a penész, hanem annak egészségkárosító mivoltának apropóján is. Korábban csak sejtették, ám mára egyértelműen bebizonyítást nyert, hogy egyes légúti megbetegedések, allergiás panaszok és ízületi fájdalmak is visszavezethetőek a penész jelenlétére.

Míg a penészfoltok szabad szemmel is jól láthatóak, addig az igazi veszélyt jelentő penész spórák nem.

Hatásukat azonban annál inkább lehet érzékelni, ezért nagyon fontos, hogy már kezdődő penészesedésre is odafigyeljünk, és tegyünk a megelőzés érdekében!

Több kutatás is vizsgálta a penészes lakások és az egészségkárosodás közötti kapcsolatot. Az eredmények meglepőek, ugyanis bebizonyítást nyert, hogy a légúti betegségek és az asztma megjelenése 60%-kal gyakoribb azoknál, akik penésszel érintett ingatlanban élnek. Hasonlóképp, 70 %-os kockázat jellemzi a depressziós, neurotikus panaszok megjelenését is. Nem kérdéses tehát, hogy a penészmentesség elérése olyan fontos cél, melyért megéri a korszerű, hatékony és tartós eredményt hozó megoldások mellett dönteni.

A rétegződő levegő problémája

Azzal mindannyian tisztában vagyunk, hogy a meleg levegő felfelé száll. A folyamatos levegőmozgás következménye az, hogy a penész spórák vagy a házi poratkák állandóan jelen vannak a levegőben, ezzel komoly egészségügyi kockázatot jelentve.

A plafon közelében akár 6-7 fokkal is melegebb lehet, mint a padló szintjén. Erre rásegít a fűtés, s máris azt tapasztalhatjuk, hogy míg fejmagasságban kellemes a hőmérséklet, addig a lábak gyakran fáznak. Ez is felel azért, hogy a normálisnál erősebb fokozaton szoktunk fűteni, ellensúlyozva ezzel a levegő rétegződésének problémáját. Létezik megoldás mindez ellen? A Thermo-Shield hőszigetelő beltéri festék nem csak a penészesedés gátolja meg, de a hőt a falakról visszatükrözve egyenletes hőmérsékletet teremt a helyiségben.

Miben segít a Thermo-Shield termékcsalád?

Az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő kerámiafesték használatával jelentős összegeket spórolhat meg a fűtési költségeken. A falak szárazzá válnak, így nem vezetik ki a hőt a szabadba, és a penészesedésnek is búcsút lehet mondani. Télen kellemes meleget, nyáron pedig a kinti hőmérsékletnél akár 7-8 fokkal is hűvösebbet teremt.

Mivel nem egyfajta burokként veszi körbe a festék az ingatlant, így segíti a nedvesség elvezetését a falakból, tehát páraszabályozó rendszerként is működik. További előnye, hogy a padló és a plafon közötti hőmérsékletkülönbség csupán 1-2 fok lesz, ami szintén az energia megtakarításhoz járul hozzá. Nyaranta nem lesz szükség légkondira, télen pedig sokkal kevesebb fűtés is elegendőnek bizonyul, mint a korábbi években.

Hogyan működik a Thermo-Shield hőszigetelő festék?

 • A házilag is egyszerűen felkenhető Thermo-Shield beltéri falfesték egyszerre oldja meg mindazokat a problémákat, amelyek a legtöbb ingatlanban elő szoktak fordulni.
 • Ez a benne megtalálható kerámiagömböknek köszönhető, melyek visszaverik a hősugarakat, és egyenletes, száraz, meleg falat biztosítanak.
 • Ha a pára nem tud lecsapódni, valamint azt a falak a külső tér felé továbbítják, akkor esélye sincs a saját és szerettei egészségét veszélyeztető penészesedésnek.
 • A száraz falaknak hála kevesebb fűtés is elegendő, ráadásul a légmozgásból eredő kellemetlenségekkel sem kell számolni.
 • Megelőzhetőek a hőhidak, és legalább 5 fokkal melegebb lesz az ingatlanban a téli időszakban, mint az korábban tapasztalható volt.
 • A Thermo-Shield beltéri falfesték nem csak az egészséges belső mikroklíma megteremtésében segít, de hozzájárul otthona esztétikus megjelenéséhez is. A több mint 4000 szín között minden érdeklődő megtalálhatja azt az árnyalatot, mely maximálisan passzol az ingatlan berendezésének stílusához.
 • A színek rendkívül tartósak, ráadásul javításuk még évek múltán is gond nélkül lehetséges, hiszen nem fakulnak.

A Thermo-Shield egyszerű, hatékony és tartós megoldást kínál az energiamegtakarítás kérdésére, ráadásul az egészséges veszélyeztető penészesedés is a múlté!

alfoldi-istvanAlföldi István

Építészmérnök - Az utóbbi 25 évemben főként hőszigeteléssel foglalkoztam, forduljon hozzám bizalommal! Thermo-Shield Hivatalos Magyarországi Képviselet

 

5 hozzászólás a(z) “Beltéri falfesték ThermoShield Interior a belső hőszigetelésért” oldalhoz

 1. Nem jol tudok magyarul irni, de szeretnem tudni hol lehet eszt az anyagot Magyarorszagban megveni, es menyibe kerulne kb 20 negyz. meter belso bevonasra valo szer.Szabadkan elek…
  Elore koszonom a valaszt…
  Tovabba – hogy lehetne itt Szabadkan kirendeltseget allapitani, mivel Szerbiaban ilyen me nincs.

 2. Van-e kültéren lévő, fára való ilyen bevonat? (A konkurens és – ezek szerint csaló – cég ajánl ilyet, de így nem tudom létezik-e valójában)
  Házamon van egy fa ablakokkal és ajtóval beépített terasz, szeretném tartós, az időjárásnak ellenálló és – esetleg – hőszigetelését némileg növelő festéssel bevonni.
  Üdvözlettel.

 3. Jó napot kívánok! kb. 160nm beltéri felültre szeretnék fehér thermo-shield hőszigetelő festéket rendelni. Melyik fajtát kell választanom, ha a mennyezeten kisebb penészedés előfordul télen?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kettő × öt =