ThermoShield alkalmazástechnika

A Thermo-Shield® bevonatok nagy hatékonyságú, energiatakarékos rugalmas bevonatok, amelyek 100 mikron méretet meg nem haladó, vizes bázisú, vákuumizált nátrium boroszilikát kermáia mikrogömbökkel töltött tiszta akrilgyantából készülnek. Valamennyi mikrogömb zárt cellaként funkcionál, míg a teljes masztix termikusan hatékony takaróként működik az egész szerkezetet lefedve. Ezek a bevonatok nem toxikusak, környezetbarátok és egy monolitikus (varratmentes) membránt alkot, amely áthidalja a hajszálrepedéseket. A Thermo-Shield® bevonatok magas fényvisszaverő képességgel és nagy kibocsátással, továbbá alacsony vezetőképességgel rendelkeznek. A Thermo-Shield® bevonatok csökkentik a hősokkot valamint a hő-penetrációt azáltal, hogy a forró nyári időjárás folyamán sokkal hűvösebben tartja a tetőfelületet. UV védelmet továbbá alacsony viszkozitási értékeket nyújtanak. Kiválóan ellenállnak a szennyeződés lerakódásának és megtartják rugalmasságukat az idő múlásával. A Thermo-Shield® bevonatok csökkentik a zaj továbbítást és 400C (-400F)-tól 2040C (4000F)-ig terjedő hőmérséklethatárok közötti a felhasználási területe.

TIPIKUS FELHASZNÁLÁSOK

Elsősorban olyan tetőbevonatként használatosak, ahol a kiemelkedések körüli csatlakozások, varratok, repedések illetve rések a membránba ágyazott 100%-os poliészter fonott szövettel vannak megerősítve. Bárhol használhatók, ahol vízálló membránszerű bevonat szükséges. A SZABVÁNYOS változat a legtöbb hőmérsékleti körülmény esetén használható. A TRÓPUSI változat olyan klimatikus körülmények mellett használandó, ahol gombaképződés valószínűsíthető. Az UL CLASS A változat olyan projekteknél alkalmazandó, melyeknél extra magas nyíró tűzállóságnak kell megfelelniük. (pl. olaj vagy gáz)

ALAPOZÓ

Rendszerint nincsen szükség alapozóra. Bitumen tetőszerkezetek esetén kövesse a felhasználási utasításokat a garantált rendszerek tekintetében. Akril Flex Tac kötésű bevonatunk jó tapadást hivatott megszerezni a bitumen anyag valamint a vizes bázisú Thermo-Shield® bevonatok között.  Rozsdás felületeknél rozsdaellenőrzést igényelnek a tetőbevonatok alkalmazását megelőzően. Részleteket illetően lásd az alkalmazási kézikönyvet.

FELÜLET ELŐKÉSZÍTÉSE

Minden felületnek tisztának és cementtejtől (kivirágzástól), portól, kosztól, olajtól és zsírtól mentesnek kell lennie. A felületeket minimum nagynyomású mosásnak kell alávetni a bevonat felvitele előtt, feltéve hogy nem károsítja a tetőt illetve nem okoz szivárgásokat.

SZÍNEK

Fehér vagy bármely egyedi színben elérhetők. Értelemszerűen a sötétebb színek alacsonyabb fényvisszaverő képességet vonnak maguk után.

MEGHATÁROZOTT MINIMÁLIS SZÁRAZRÉTEG VASTAGSÁG

(Lásd a telepítő felhasználói utasítását különféle anyagok alkalmazási arányait illetően.)

Lapos tetőknél: 700 mikron szárazréteg vastagság (27 milliméter) bármely helyen.

Jó lejtésű vagy magas tetőknél: 300 mikron (12 milliméter) bármely helyen.

VISZKOZITÁS

0.33 lbs/gallon

ELMÉLETI KIADÓSSÁG (2 vagy több réteg)

3 m2 gallononként 700 mikron szárazréteg vastagságnál (32 sf/gallon 27 mm-es szárazréteg vastagságnál)

7 m2 gallononként 300 mikron szárazréteg vastagságnál (75 sf/gallon 12 mm-es szárazréteg vastagságnál)

SZÁRADÁSI IDŐ

Megkötésnél: 45 perc

Újra bevonásnál: 12 óra

Átfestésnél: 12 óra

240C (750F) és 50%-os relatív páratartalom mellett.

45 perc elteltével a Thermo-Shield® bevonatok addig a pontig kötnek meg a felületen, ahol már nem fogékonyak a szálló porra és nem folynak meg megnövekedett páratartalom jelenléte esetén sem. Ne használja a Thermo-Shield® bevonatokat, ha csapadék áll küszöbön vagy várható, hogy beköszönt mielőtt az megszáradna, vagy ha a hőmérséklet várhatóan 40C (-400F) alá esik.

SZIGETELÉS

Reflexió 82%, kibocsátás 94%, vezetőképesség 0.05 W/mK – a tipikus tömeges szigeteléstől eltérően, ahol a hővezetés éppen lelassul, ez a technológia kint tartja a hőt. A hővisszaverési folyamatot követően még megmaradó napfény mennyiségét vagy elnyeli a tető saját felületébe, vagy visszabocsátja az atmoszférába infravörös fényként, nem pedig hőként. A kibocsátási folyamat a sugárzó energia kevesebb, mint 2%-át hagyja a tetőfelületnek, mint hőt elnyelnie. A Thermo-Shield® bevonatok, bár csekély vastagságon, igen alacsony vezetőképességi értékekkel rendelkeznek, hogy elvégezzék a maradék szigetelési feladatot.

RUGALMASSÁG

A bevonatok -500F (-45,60C) hőmérsékleten maradnak rugalmasak. Megszüntetik a hősokk okozta károkat. Szilárdságukat megőrzik 4000F (204,440C) hőmérsékleten.

TAPADÁS

Kitűnő tapadás anyagok igen széles tartományához: fa, poliuretán hab, horganyzott acél, alumínium, aszfalt tetőzsindelyek, beton, azbeszt és sok más anyag.

ÁLLÓ VÍZZEL SZEMBENI ELLENÁLLÁS

Kiváló ellenállás állóvízzel szemben. Ez az alábbi tulajdonságok gondos egyensúlyának eredménye: vízömlés átáramlása 50 órán át … 40-55 mg/m2 mennyiségben. Áteresztőképesség (ASTM E 96-80)…08.80% megengedett. Rétegduzzanat (egyensúlyi helyzetben)….10,17%.

HÍGÍTÁS

Nem szükséges. Gallononként kis mennyiségű, legfeljebb 0,24 liter (1 csészényi) tiszta víz adható hozzá a párolgási veszteség pótlására vagy a festékszóró készülék konfigurációjának beállítására. Figyelmeztetés: a túlzott hígítás oda vezethet, hogy a bevonat veszít rugalmasságából és tapadásából.

ESZKÖZÖK

Henger vagy airless szórópisztoly alkalmazása javasolt. Nagyon kis területekre lehet ecsettel felvinni. Ha ecsetet használunk a Thermo-Shield® tetőbevonat felhordásához, a megfelelő védelem eléréshez három (3) réteg keresztirányú felvitele szükséges.

Airless szórópisztoly:

  • Fejnyílás: .31 inch
  • Porlasztási nyomás: 2200-2500 psi
  • Szórófej hatósugár: 60 fok
  • Szivattyú: minimum 1 gallon percenként 2500 psi mellett
  • Szűrő: távolítsa el a szűrőket és rostákat

Töltse fel a szivattyút mielőtt megkísérelné a Thermo-Shield® bevonatokat.

VÁLTOZTATHATÓ ÁTERESZTŐKÉPESSÉG

Ez a jellegzetesség, amely egyedülálló a Thermo-Shield®-nél, lehetővé teszi azt, hogy a membrán úgy teljesítsen, mint semmilyen más bevonat. Ha száraz körülmények állnak fenn, a polimerek összezsugorodnak, s a pórusok megnyílnak ezzel lehetővé téve a bent rekedt vízpára eltávozzon az anyagból, ám ha a körülmények nedvesek (eső, állóvíz,stb.) a polimerek megduzzadnak, a pórusok bezárulnak és a teljes membrán vízhatlanná válik.

TERJEDÉSI ARÁNY RÉTEGENKÉNT (1 milliméter = 1000 mikron)

m2/gallon nedves rétegvastagság (mikron) száraz rétegvastagság (mikron)

Javasolt 9 371 (15 milliméter) 233 (10 milliméter)

Maximum 12 275 (11 milliméter) 175 (7 milliméter)

Minimum 6 567 (23 milliméter) 350 (14 milliméter)

Ez az arány 10% veszteséget tesz lehetővé.

KEVERÉS

Keverje fel az összes festéktartályt alacsony sebességű mechanikus mozgással a levegő visszatartás elkerülése érdekében.

RÉTEGEK SZÁMA

Két vagy három réteg alkalmazandó (minimálisan 700 mikron száraz rétegvastagságú filmfelépítés lapos és aszfaltos zsindelygranulált tető, illetve 300 mikron megfelelő lejtésű tető esetén adják a legjobb hosszú távú védelmet minimális költségek mellett. A bevonati hibák elsődleges oka az állóvíz létrejötte alacsony rétegvastagságú területeken (vagyis ha alacsonyabb a javasolt vastagságnál). Az elfogadható berendezés magába foglalja: Binks Super Hornet, Graco 433 vagy nagyobb és sok más.

MÓDSZEREK

A megfelelő és egyenletes fedés biztosítása érdekében a „szórás és követő ecsetfelhordás” technikája javasolt. A Thermo-Shield® tetőbevonatokat teljesen nedves rétegekben kell felhordani.

TISZTÍTÁS

A szerszámokat és berendezéseket meleg, szappanos vízzel tisztítsa meg. Öblítés tiszta vízben; az ásványi anyagokat mossa le szórófejjel a rozsdaképződés megelőzése érdekében, majd kenje le a csomagolást és a tömítéseket.

CSOMAGOLÁS

5 gallonos vödrök vagy bélelt 55 gallonos hordók.

MEGKÖZELÍTŐ SZÁLLÍTÁSI SÚLY

Nettó súly gallononként: 4.5 kg (10 lbs)

5 gallonos vödör: 22.7 kg (50 lbs)

55 gallonos hordó: 272 kg (600 lbs)

TÁROLÁS

Tárolás minimum 10C (33.80F) maximum 300C (860F) hőmérséklet között. NA HAGYJA MEGFAGYNI!

KANNAIDŐ

Minimum 2 év (tartsa távol a fagytól)

SERTE LOBBANÁSPONT

Nem gyúlékony (vízbázisú)

PONT OSZTÁLY

Nincsen szabályozva

TERMÉKKÓDOK

SZABVÁNY FEHÉR: 5962 / SZABVÁNY AKCENTUS ALAP: 5965

TRÓPUSI FEHÉR: 5966 / TRÓPUSI AKCENTUS ALAP 5967 /UL CLASS A: 5975

TERMÉKSZAVATOSSÁG

5 év. Kiterjeszthető 10 vagy 15 évre.

 

 

alfoldi-istvanAlföldi István

Építészmérnök - Az utóbbi 25 évemben főként hőszigeteléssel foglalkoztam, forduljon hozzám bizalommal! Thermo-Shield Hivatalos Magyarországi Képviselet