Kültéri falfesték ThermoShield Exterior homlokzatfesték

Thermo-Shield kültéri falfesték

Külső festés

A Thermo-Shield kültéri hőszigetelő festékkel télen-nyáron sokat spórolhat!

Hazánkban rendkívül sok olyan ingatlan van, amelynek nem megfelelő a szigetelése. A következmény nem más, mint a csillagászati összegű energiafelhasználás. Nem csak télen, de nyáron is sokat lehet takarékoskodni akkor, ha a megfelelő hőszigetelés mellett teszi le a voksot.

De mégis milyen megoldást érdemes választani? Létezik a hagyományos hőszigetelő rendszereknél olcsóbb és egyszerűbben kivitelezhető változat?

A Thermo-Shield Kültéri hőszigetelő festék kiszárítja a falakat, így javítja az ingatlan hőszigetelését. A speciális anyagösszetételnek köszönhetően egyfajta hőpajzsként tartja távol a festék a napsugarakat, így búcsút mondhat a tikkasztó nyári hőségnek otthonában. A rugalmas bevonat hosszú éveken át kifogástalan megjelenést nyújt a homlokzatnak, s nem kell repedésektől, mohásodástól tartani.

Milyenek a vásárlói tapasztalatok a festékkel kapcsolatban?

„Az év minden hónapjában érezteti előnyét a hőszigetelő festék. Homlokzati felújítás előtt télen komoly összegeket fizettünk fűtésre, mégsem érződött ez a benti hőmérsékleten. Korábban a nyarak is elviselhetetlenül melegek voltak a négy fal között, ám mindez már a múlté. Többféle lehetőséget mérlegeltünk, míg végül a Thermo-Shield mellett tettük le a voksot.

Eleinte kételkedtünk abban, hogy egyetlen festék valóban ilyen hatékony lehet, de a tapasztalatok mind mellette szóltak. Jó néhány hónap elteltével már biztosan állíthatom, hogy a hőszigetelő homlokzati festék valóban beváltotta a hozzá fűzött reményeket.

Meleg szívvel ajánlom a terméket. Üdvözlettel: Balogh Gábor”

Ön is hőszigetelésen gondolkodik, de nem tudja, melyik megoldás lenne a jó választás?

A Thermo-Shield kültéri festék speciális anyagösszetételének köszönhetően garantálja a kellemes belső mikroklímát évszaktól függetlenül. A benne megtalálható kerámiagömbök visszaverik a napsugarat és így kiválóan alkalmas a homlokzat és a tető hővédelmére.

Nem csak az űrkutatás terén is használatos kerámiagömbök érdemelnek figyelmet, hanem a kötőanyag is. Ez gondoskodik az időtálló minőségről, ugyanis rugalmassá és így tartóssá teszi az egyébként időjárás viszontagságainak kitett felületet. További előnye a festéknek, hogy a hajnali páratartalmat magába szívja, s a nap folyamán elpárologtatja azt, ezzel hűtve az ingatlant a nyári melegben. A párolgás hőt von el a környezettől, világos tehát, hogy a falak hűvösebbé válnak. A Thermo-Shield homlokzati festék segítségével nyaranta akár 6-8 fokkal is alacsonyabb lehet a benti hőmérséklet, mint a kint tapasztalt, ami jelentős energia megtakarítást tesz lehetővé.

Hővédelem a téli zimankó idején is

Nem csak a nyári tikkasztó forróságban érezhető a Thermo-Shield nyújtotta hővédelem, hanem természetesen a téli hónapokban is.

Sokan nincsenek is tisztában azzal, hogy a csillagászati fűtési költségekért legtöbbször az átnedvesedett falak tehetőek felelőssé. A helyiségek magas páratartalma és a szellőztetés hiánya együttesen szinte biztosan penészesedéshez vezetnek. Fontos tehát, hogy olyan szigetelőrendszerre essen a választás, mely engedi levegőzni a falakat.

Megelégelte, hogy az utcát fűti?

A tapasztalatok azt mutatják, hogy akár már a falak négy-öt százalékos nedvessége is legalább ötven százalékkal javítja a falak hővezetési képességét. Ennek pedig nem más a következménye, mint az, hogy a fűtési szezonban rengeteg hő távozik a falakon keresztül a szabadba. Ne fűtse tovább az utcát, hiszen ez kidobott pénznek számít! A Thermo-Shield megoldást jelent a problémára.

Miért okoz gondot az átnedvesedett fal?

 • Hiába történik a hagyományos hőszigetelés, mégsem tapasztalható energiamegtakarítás.
 • A lakás helyiségeiben huzat-jelenség tapasztalható.
 • A kritikus területeken hőhidak alakulnak ki.
 • A nedves falakból kiválnak az ásványi sók, ami mind a belső mikroklímára, mind a fal állapotára rossz hatással van.
 • A belső magas páratartalom kedvez a penészesedésnek, amely végső soron allergiás megbetegedést is okozhat.

A Thermo-Shield felsőfokon biztosítja a tökéletes homlokzati hőszigetelést!

 • Mivel a falak kiszáradnak, így kevesebb fűtés is elegendőnek bizonyul a kellemes belső mikroklíma megteremtéséhez.
 • A speciális membránhatásnak hála az ásványi sók kifelé kerülnek elvezetésre, tehát a fal kiváló állapotban marad.
 • Mivel a falak minimális nedvességet engednek a helyiség felé, így a penészesedésnek esélye sincsen.
 • Az egészséges belső levegőnek köszönhetően a korábban penész spórák okozta allergiás megbetegedés is elmúlhat.
 • A kerámiagömböket tartalmazó falfesték egyenleges hőmérsékletet tesz lehetővé a falak számára, ami tulajdonképpen az energiamegtakarítás egyik fontos alappillére.

Miért érdemes tehát a Thermo-Shield hőszigetelő festék mellett letenni a voksot?

 1. Védelem az UV-sugarak ellen

Mivel a homlokzat egész évben kitett az időjárás viszontagságainak, így nagyon fontos, hogy az UV-sugarakkal szemben is védelem legyen számára biztosítva. A Thermo-Shield kerámiagömbjei visszatükrözik a napsugarakat, a hozzájuk csatlakozó kötőanyag pedig biztosítja, hogy ne jelenjenek meg repedések felületén. A rugalmas homlokzati festéknek köszönhetően a fal éveken keresztül kifogástalan állapotban marad.

 1. Tartós színek

Mivel a hőszigetelő festék speciális színpigmenteket tartalmaz, így garantáltan nem fakul ki hamar. A megfelelő színárnyalattal az évek múltán felmerülő fakulások kiválóan javíthatóak, így teljes festés nélkül is megvalósítható az igényes megjelenéssel bíró homlokzat.

 1. Egyszerűen tisztítható

A hagyományos falfestékekkel ellenben a Thermo-Shield nem töltődik fel statikusan, s így a szennyeződések nem tudnak megtapadni a kissé egyenetlen felületen. Jó hír, hogy a falak tisztítása is egyszerűen megoldható, mindössze víz és tisztítószer szükséges hozzá. A tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy legtöbbször magától megoldódik a tisztítás az esőzések által.

 1. Vegyi anyagoknak való kiváló ellenállás

Miként a szennyeződésekkel, úgy a környezeti ártalmakkal szemben is védelmet biztosít a festék. Használatával esélye sincsen az olyan anyagoknak, melyek rendszerint gondot okoznak a homlokzat kapcsán. A szmog, a só, az ózon, a savak nem károsítják felületét.

 1. Rugalmasság

A festék kötőanyagának köszönhetően egy nagyon rugalmas bevonatról van szó a Thermo-Shield festék esetében. Ez a fajta ellenállóság lehetővé teszi a repedések elleni védelmet, ami végső soron a strapabíróságra is előnyös hatással van.

 1. Penészmentesség

A kültéren gyakran tapasztalt mohák, algák, zuzmók nem tudnak megtelepedni a falfestéken, ugyanis az nedvességszabályozó hatással bír. Ennek hála a penészfoltok is elkerülhetőek.

 1. Vízzáró-képesség

Az esőzés, a havazás vagy a jégeső sem árthat a Thermo-Shield felületnek, ugyanis a víz nem tud bejutni a falakba repedések híján.

A Thermo-Shield kerámiagömböket tartalmazó festék tehát kimagasló minőséget képvisel a maga területén, és úgy gondoskodik a hőszigetelésről, hogy annak az időtállóság sem látja kárát.

Szakember nélkül is könnyen alkalmazható!

A takarékoskodás híveinek számára jó hír, hogy a kültéri falfesték homlokzatra is felfesthető, és gyakorlatilag csak ecsetre, hengerre vagy szórópisztolyra van szükség a munkálathoz. Nem kell komoly tízezreket kifizetni azért, hogy a homlokzatra kerüljön a minőségi falfesték.

Homlokzati felújítás a hőszigetelés jegyében

A homlokzati hőszigetelés időnként minden ingatlan esetében szükségessé válik. Ilyenkor azonban korántsem mindegy, hogy milyen festékre esik a választás. Egyre többen érdeklődnek a Thermo-Shield kínálta lehetőségek iránt, hiszen ez egyetlen termékben kínál megoldást a hőszigetelésre és a homlokzat felújítására. Akár műemlék jellegű ingatlanok esetében is kiválóan alkalmas a hőszigetelésre, hiszen nincs szükség a homlokzat megbontására, átalakítására, tehát teljesen a vonatkozó jogszabályok szerint történhetnek a munkálatok.

A hagyományos hőszigetelő rendszerek nem engedik lélegezni a falakat, és egyfajta burokként zárják körbe az ingatlant. Erről már számtalanszor bebizonyosodott, hogy nem a legjobb megoldást. AThermo-Shield légáteresztő bevonatként szolgálja az esztétikus megjelenést és az egészséges belső mikroklíma megvalósítását.

A kerámiagömbös festékkel kezelt felület ellenáll a környezeti hatásoknak, a szennyeződéseknek, ráadásul repedések sem jelennek meg rajta. Mindez előfeltétele annak, hogy valóban időtálló minőség jellemezze a homlokzati festéket, és ne kelljen egy-két éven belül újabb festésre költeni.

A Thermo-Shield segítségével akár 8-10 fokkal is hűvösebb lehet a lakásban a nyári hőségriadók idején, és télen sem kell attól tartani, hogy az utcát fűtjük.

A hőszigetelés mától egyetlen falfesték használatával megoldható, méghozzá megbízható minőségben.

A felújítás a hőszigetelő festék használatával minden korábbinál egyszerűbb és gyorsabb.

A kerámiagömbök és a speciális kötőanyag egyedülálló jellemzőkkel ruházzák fel a Thermo-Shield festékeit, melyeket nem csak homlokzatra, de tetőre és beltérre is ajánlanak a szakemberek.

Tegyen egy próbát, és válassza homlokzati felújítás alkalmával a hőszigetelő Thermo-Shield festéket!

Szakembereink segítenek abban, hogy sikerüljön a falfelületre ideális mennyiségű festéket beszereznie.

Hőszigetelés és esztétikus, időtálló végeredmény: ezt kínálja a Thermo-Shield termékcsalád!

 Előnyök összefoglalva:

Időjárással szembeni védelem biztosítva

A ThermoShield festékkel védett épületek egy vízhatlan, időjárási hatásoknak ellenálló védelmet kapnak.

Résképződés megakadályozva

A nagyarányú kerámia rész szabályozza a hőmérsékletet: a hősugárzást visszaveri, ezáltal a falfelület kevésbé melegszik fel. A hőmérsékleti különbségek kiegyenlítődnek és ez által a résképződés megelőzhető.

Hajszálrepedések eltüntetése

Repedezett homlokzatokat a ThermoShield festékkel megbízhatóan és könnyen lehet javítani. Ezáltal a hajszálrepedések tartósan áthidalhatók, eltüntethetők.

Penészképződés elkerülve

A ThermoShield bevonat megnöveli a falhőmérsékletet és egy egyenletes hőelosztásról gondoskodik, megfelelő nagyságban lefestett felületeknél. Nem keletkezik páralecsapódás. A nedves falak, tapéta és a penészgombaképződés veszélye ez által jelentősen lecsökkentve.

UV-védelem

Az UV-fény romboló hatása a kerámia-golyócskáknak köszönhetően minimális, az UV-hullámok közel 100%-al visszaverődik. Kellemes mellékhatás: a falak hosszabb ideig maradnak élénk színűek.

Tisztíthatóság

Kosz, füst, pára lényegesen kevésbé tapad meg a bevont felületen, a kültéren egyszerűen tiszta vízzel lemosható. Beltéren egy nedves szivaccsal szintén tisztítható.

Kellemes lakóklíma

A kerámiagömböcskék egyenletesen eloszlatják a meleget, a hőmérsékleti különbségeket kiegyenlítik. Ennek következtében egy kellemes egyenletes hőmérsékletű lakóklíma alakul ki. Télen  egyenletesen meleg, nyárom kellemesen hűvös.

Energiamegtakarítás

A fűtésre, hűtésre felhasznált energia drága. ThermoShield egy jó befektetés gyors megtérüléssel – éppen azokban az időkben, amikor az energiaárak folyamatosan emelkednek. Aki a ThermoShield  festéket használja, ezt tapasztalni fogja.

Attraktív színkombinációk

Régi és új építésű házakat kitűnően lehet az Ön kedvenc színére kifesteni. – ezáltal ad lehetőséget a ThermoShield festék kívül és belül egy attraktív, sokoldalú színezésre.

Értéknövelés

A ThermoShield festék tartós védelmet nyúlt az épületelemeknek. Régi és új épületek értéke megnő és hosszútávon értékálló lesz.

Környezetvédelem

A ThermoShield festék használatával segít abban, hogy  a fűtési rendszerek károsanyag kibocsájtása csökkenjen, ezáltal ÖN is hozzájárul a környezetvédelemhez.

alfoldi-istvanAlföldi István

Építészmérnök - Az utóbbi 25 évemben főként hőszigeteléssel foglalkoztam, forduljon hozzám bizalommal! Thermo-Shield Hivatalos Magyarországi Képviselet

 

6 hozzászólás a(z) “Kültéri falfesték ThermoShield Exterior homlokzatfesték” oldalhoz

 1. Tisztelt Cím!

  Családi házunk tervezési fázisánál járunk és természetesen komoly fejtörést okoz a falazat megválasztása.
  Az egész házat komplex egészként kezelem, nyilván szeretném, ha energiatakarékos lenne az építmény, figyelembe véve a technikai lehetőségeket és azok ár/érték arányát.
  Régebb óta tudomásom van az önök által forgalmazott festékanyagról, persze komolyabban nem tudtam tanulmányozni viszont nem vagyok szkeptikus sem. Szeretem az innovatív megoldásokat, viszont a külső hungarocell szigetelést szeretném elkerülni.
  Hosszúra nyúlt bevezetőm lényege ill. a kérdés, amit gondolom sokan feltesznek, hogy ezzel a technikával kiváltható-e és ha igen, akkor kb. hány cm hungarocell külső szigetelés egy normál 30-as (38-as?) tégla falazat esetén.
  Másként is felteszem a kérdést, hogy milyen falazat és thermoshield bevonat esetén érhető el a legoptimálisabb ár/érték, energiamegtakarítás szentháromság?
  Természetesen ezúton árajánlatot is kérnék egy egyszintes egyszerű „kocka” családi ház kb. 100nm-nyi falfelületének thermoshield bevonatos kezelésére.

  Köszönettel:
  Kovács Zsolt
  Győrzámoly

 2. Tisztelt Forgalmazó !
  Érdeklődnék a külső hőszigeteléssel kapcsolatban. Telefonon már egyszer meg kerestek engem, de akkor még nem döntöttük el , hogy szigeteltetjük e a házunkat. Szeretnék érdeklődni, hogy mi Siófokon lakunk és megrendelés esetén Önök a teljes munkát el tudnák e végezni? Gondolok itt a festék leszállításától a homlokzat szigeteléséig. Esetleges helyszíni felmérés, árajánlat ill. megegyezés esetén a munka kezdési időszaka. Köszönettel : Schmid Györgyné

 3. Acélszerkezetet szeretnék hővédő festékkel ellátni, a hőmozgás csökkentése érdekében. Alkalmas e az Önök által forgalmazott termék, és milyen felületre lehet felvinni? Itt tapadó hídra gondolok, de semmi konkrét információt nem találok a termékről.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenkettő − hét =