Sajtóközlemény

breakingnews

FIGYELEM! CSALÓ a neten!

A Gazdasági Versenyhivatal fogyasztók megtévesztése és tisztességtelen piaci magatartás miatt 1.75M Ft-ra megbüntette a Czinege és Fiai Kft. Az ügy súlyosságára való tekintettel a

Hatóság sajtóközleményt is adott ki, amelyet az alábbi linken tekinthet meg:


Megtévesztő volt a ThermoShield festékcsalád hirdetése


1.75M Ft-ra megbüntetve a csaló  Czinege és Fiai Kft!

A Versenyhivatal határozatával kapcsolatban az alábbi kiegészítő információkat adjuk:

1. A GVH büntetés a Czinege és Fiai Kft által forgalmazott úgynevezett „ThermoShield” festékre vonatkozik és nem az általunk forgalmazott eredeti Therm-Shield festékre.  Sajnálatos módon a Czinege és Fiai Kft. tisztességtelen tevékenysége negatívan hat az eredeti márkanévre is, felszólítjuk a Czinege és Fiai Kft-t hogy ezt a tényt a weboldalunkon egyértelműen tüntessék fel, ellenkező esetben vizsgáljuk a kártérítési eljárás megindítását.

2. A Czinege és Fiai Kft által folyatott tisztességtelen üzleti magatartásától és fogyasztókat megtévesztő tevékenységétől elhatárolódunk. Felszólítjuk a Czinege és Fiai Kft-t hogy a tisztességtelen üzleti magatartást és  a fogyasztók megtévesztését hagyja abba, a Thermo-Shield név és az azzal kapcsolatos referenciák, minősítések sajátjaként való felhasználást szüntesse be.

3. Tájékoztatásként közöljük, hogy a hamisított ThermoShield forgalmazó Czinege és Fiai Kft. kezdeményezte az eredeti Thermo-Shield védjegy törlését a Szellemi Termék Nemzeti Hivatalában. Hihetetlen cinizmusról és mindenfajta elemi üzleti etika hiányártól szól, amikor egy 2003 óta gyártott és  termék megpróbálja töröltetni így ellehetetleníteni a  1987 óta – azaz 16 évvel korábban – létező termék és márka forgalmazását. Az, hogy ez a Czinege és Fiai Kft-nek ez mennyire fontos mutatja, hogy a törlési kérelem illetéke 140.000 Ft az ügyvédi munkadíj pedig – tájékozódva a az ügyet képviselő irodánál – 250.000 Ft. Tehát összesen közel 400.000 Ft-ot áldoz azon  eredeti termék használati jogának megszüntetésére amelynek minősítéseit, teszteredményeit, referenciáit használja.

4. Számtalan vevő reklamációt kaptunk a czinege-féle-thermoshield festékkel kapcsolatban. Ezek csak és kizárólag a hamisított ThermoShield festékre vonatkoznak. Kérünk mindenkit, hogy a”ThermoShield” festékkel kapcsolatos minőségi probléma esetén vegye figyelembe, hogy az nem az eredi Thermo-Shield hanem a hamisított ThermoShield alacsony minősége miatt van, amit a Gazdasági Versenyhivatal is megállapított és e miatt meg is büntette a Czinege és Fiai Kft.

alfoldi-istvanAlföldi István

Építészmérnök - Az utóbbi 25 évemben főként hőszigeteléssel foglalkoztam, forduljon hozzám bizalommal! Thermo-Shield Hivatalos Magyarországi Képviselet

 

7 hozzászólás a(z) “Sajtóközlemény” oldalhoz

 1. A csalókat el kell ítélni mint az a Czinege KFt! Nagyon helyes, hogy ez a netes csaló is lebukott, sok ilyen van még ma is az építőiparban.

  A GVH csak tette a dolgát! Sok sikert Önöknek, remélem idővel végleg eltűnik ez a csaló.

 2. Tisztelt Alföldi Úr!
  Szeretnék a hőszigetelő festékről minél többet megtudni, ugyanis most szeretném 10x7m-es házamat szigetelni.
  Üdvözlettel:Papdi Attila

 3. Már negyedik alkalommal írok önöknek. Minden nap.
  Lehet szidni a Czinege Kft-t de legalább őket el lehet érni!
  Egyszerűen csak szeretnék venni eredeti festéket Önöktől de sem telefonszám nincs a weboldalukon sem az önök által megadott kapcsolati form által képtelenség mivel nem veszik a hajlandóságot, hogy válaszoljanak.

  Tehát most 4 . alkalommal kérdezem Önöket.
  Akarnak egyáltalán festéket eladni? Ha igen akkor tessék az ügyfelek felé az elérhetőségüket ki tenni.

  Na tehát akkor negyedszer : Szeretném tudni az eredeti thermo-shield festék árát. Kiszerelési mennyiségét és a kiszállítási költséget Budapest IX. kerületbe.

 4. Tisztelt Alföldi Úr.
  Én egy egész családi házat belülről kifestettem Budapesten a cinege és fia kft által forgalmazott festékkel.
  Azóta a penészhelyzet és a hőérzet is rosszabb lett a házba. Én nagyot csalódtam a német festékbe.
  Úgy vettem észre utólag, hogy nincs Émi és Kermi engedélye se!!! Telefonos elérhetőségük sincs árakat se írnak már, kamu a termék és a kereskedős is .
  tisztelettel Zoltán

 5. De kár, hogy nem hamarabb találtam az oldalra! Sajnos vettem a Veréb és Fiai Kft.-től (vagy mi is volt a nevük), és úgy ahogy van, visszajött a penész, pedig lekezeltük a felületet, ahogy elő volt írva. Most meg látom itt az oldalon, hogy már más is pórul járt vele és meg is büntették a céget, ha előbb olvasom, megkíméltem volna magam a fölösleges pénzkidobástól. Aztán most ősszel kipróbáltuk egy másik cég hőszigetelő festékét (az nem ThermoShield), az bírja egyelőre, de ha az sem fog beválni, akkor csakis innen, az eredetitől rendelünk. De mindenesetre én az Önök helyében jogi lépéseket tennék a hamisítvány ThermoShieldet áruló cégek ellen.
  Üdv.: Harmath Julianna

 6. Üdvözlöm!
  Ha indítanak valami petíciót a hamisítvány termosild ellen, én is szívesen becsatlakozok, én is megjártam a cinege-félével (ahogy látom nem egyedül)! Semmi változást nem tapasztaltam a fűtésszámlán, se a hőérzeten és még a penész se tűnt el!
  Egy elégedetlen vásárló

 7. Zoltán Rába
  09:53 (0 minutes ago)
  to info, kapcsolat

  Tisztelt Thermo-Shield!

  Kapcsolatfelvételt szerettem volan önökkel kezdeményezni.
  De úgy látom hogy önök gyakorlatilag nem igazán teszik elérhetővé magukat.
  Elég barátságtalan lépésnek tartom hogy
  – angol nyelvű hangalapú CAPTCHA jön be alapértelmezetten. Amelynek érvényessége ráadásul lejár(!!!!) 1 mondat begéeplése után. Utána újra el kellett végezni a felismerést!
  – Másodszorra, többedszerre annak ellenére hogy sikeres volt az azonosítás-képes módra váltva, maga az üzenet-elküldés sikertelennek bizonyult, a „Sikertelen ellenőrzés. Kérjük, a mezőt szíveskedjen helyesen kitölteni és a küldést megismételni.”!
  /informatikával foglalkozom, tudom hogy egy ilyen megoldást hogy kell használható módon üzemeltetni/
  – Egyéb elérhetőség nem szerepel az oldalukon!
  Ezzel gyakorlatilag ellehetlenítették a kapcsolatfelvételi lehetőséget. Nem jó üzenet vásárlójelöltek számára.
  Mégis hogyan akarnak bármit eladni?

  Rába Zoltán

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

3 + 4 =