Beltéri hőszigetelés kerámiás bevonattal

Belső Hőmérséklet

Manapság elengedhetetlen, hogy lakásunk, otthonunk komfortos legyen minden időjárási körülménytől eltekintve. Ennek egyik alapfeltétele a hőszigeteltség. Ahol az építkezéskor nem fordítottak kellő figyelmet a hőszigeteltségre, vagy a régi épületeknél az akkori szigetelési technológiák elavultnak számítanak, ott szükséges az utólagos szigetelés. Az utólagos szigetelésünknél figyelembe kell vennünk, hogy mely formáját szeretnénk alkalmazni, hiszen az épületek kívülről, illetve belűről szigetelhetőek. Erre a válasz több tényezőtől függ, mint például: műemlék épületről beszélünk, vagy egy társasházról ahol nem mindenkinek áll rendelkezésre a munkálatok során felmerülő költségekhez szükséges anyagi forrás. De ilyen esetekben sem kell lemondanunk otthonunk megfelelő szigeteléséről, hiszen a belső oldali szigeteléssel is csökkenthetjük lakásunk hő veszteségét.

 

Belső oldali hőszigetelés, kerámia alapú hőszigetelő bevonat

Otthonunk belső oldali szigetelésénél figyelembe kell vennünk mivel is vonjuk be falainkat, mennyezetünket, hiszen az egyik legnagyobb probléma a térveszteség kiküszöbölése. Illetve a szigeteléseknél felmerülő költségek a másik olyan szempont, amit nem hagyhatunk figyelmen kívül. Ezért a piacon megtalálható legjobb megoldás, ha egy úgynevezett kerámia alapú hőszigetelő bevonatot használunk, mely sem térveszteséggel nem jár illetve a munkálatok költségi is meglehetősen alacsonyak, hiszen ez az eljárás megegyezik egy hagyományos falfestési munkálattal.

Belső szigetelés: kerámia alapú hőszigetelő bevonattal

Hogy ha a fent említett kerámia alapú hőszigetelő bevonatot alkalmazzuk falaink illetve mennyezetünk szigetelésénél, nem csak az otthonunk klimatikáját, de lakásunk esztétikai megjelenését és komfort érzetét is növeljük. A bevonat elősegíti épületeink hő veszteségének csökkentését ezáltal az energia veszteségeink is csökkenet. Ez a kerámia alapú bevonat nem csak lakásunk kritikus hő vesztési pontjait fedi, zárja el, de segít az egyenletes hő eloszlásban, aminek köszönhetően a páralecsapódás is megszűnik, így otthonunk penész- és gombamentessé válik. Mivel a bevonat felviteli eljárása megegyezik a hagyományos falfestéssel ezért esztétikai szerepe is van, mint például: a hő tágulás során keletkezett repedések elfedése, egyéb elemes hőszigetelők összetételének eltakarása. Nem utolsó sorban az említett felviteli eljárás egyszerűsége miatt akár saját kezűleg is megvalósíthatjuk a szigetelést mellyel a munkálati költségeket lehet csökkenteni

Beltéri hőszigetelő bevonat,felvitel és penészmentesítés

Ahogy a fentiekben említésre került ez a belső oldali hőszigetelő bevonta alkalmazása, teljes mértékben megegyezik a hagyományos falfestéssel. Így maga az eljárás előkészítése is teljes mértékben megegyezik, melynek alapszabályai a következők:

 1. A falfelületnek teljesen száraznak kell lennie
 2. Az érintett területnek pormentesnek kell lennie
 3. Falainknak hordképesnek kell lennie
 4. Teljes mértékben penész- és gombamentesnek kell lennie

Falaink és mennyezetünk javítása (glettelése) előtt a penész és gomba nyomokat lemosással illetve megfelelő gomba- és penészölő szer használatával tisztítsuk meg, majd a javítási fázis után ezt ismételjük meg. Az így kapott falfelületre felvitt hőszigetelő bevonat nem csak az otthonunk hő veszteségét akadályozza meg, de vízzáró rétegként is funkcionál ez által a páralecsapódást is meggátoljuk, így megszüntetjük a penészképződést. Ennek köszönhetően nem csak fűtési költségeink csökkennek és komfortérzetünk javul, de lakásunk higiéniai szempontból is megfelelőbb lesz családunk élete számára, mely fontosabb mindennél.

alfoldi-istvanAlföldi István

Építészmérnök - Az utóbbi 25 évemben főként hőszigeteléssel foglalkoztam, forduljon hozzám bizalommal! Thermo-Shield Hivatalos Magyarországi Képviselet

 

8 hozzászólás a(z) “Beltéri hőszigetelés kerámiás bevonattal” oldalhoz

 1. Tisztelt ThermoShiled forgalmazó!

  Egy éve vásároltam ezt a festéket és minőségi problémák jelentkeztek! Halványzöld színű keveréssel kértük, használtunk alapozót is, de „hólyagos” lett a konyhában a fal felülete, azaz maga a festék. Mi a teendő ezügyben, kérem segítsen! Várom válaszát!

 2. Kedves Borbély Anna!

  Ilyen néven nem készült számla! Biztos, hogy tőlünk vásárolta a festéket? Mi az USA-ban gyártott Thermo-Shiled festéket forgalmazzuk! Az elmúlt egy évben nem is kevertünk halványzöld színű festéket. A leírtak alapján lehetséges, hogy a CSALÓ Czinege áldozata lett Ön is! Aki hamisított festéket árul! Felvenném a kapcsolatot Önnel, de a CRM rendszerünkben Ön nincs benne!

 3. Tisztelt ThermoShiled forgalmazó!

  Valóban nem az Önök festékét vásároltuk meg, elnézését kérem! Czinege Úr állította ki a számlát. Megtévesztett a majdnem azonos név. Akkor most át lettem verve? Valami ócskaságot vettem? Azt látom, hogy hullik le a festék és semmire sem jó. Fel vagyok háborodva! Bár ez nem Önre vonatkozik akkor.

  Remélem megbünteti valami hatóság az ilyen undorító céget, mint ez a Czinege !

 4. Kedves Borbély Anna!

  Igen, sajnos többen is bedőltek ennek a csaló Czinege és Fiai Kft hamis ígéretének, mely szerint ők az eredeti hőszigetelő festéket árulják, de sajnos nem. A Thermo-Shield (USA) alapból 25 év garanciát ad, mely azt jelenti, ha nem válna be, vagy INGYEN felajánljuk, hogy a mesteremberünk ismét lefesti a házát/szobáját VAGY visszafizetjük a teljes vételárat! Mivel a Thermo-Shield (USA) egy prémium minőség, ezért merjük ezt bevállalni! Eddig még nem volt soha probléma.

  A GVH egyébként hazudozásért már megbüntette ezt a csaló Czinege „urat” …további perek is folyamatban vannak.

 5. Üdv!

  engem érdekelne ez az amerikai hőszigetelő festék.Nagyjából 200 m2-felület lefestéséről lenne szó. Hogyan tudnám beszerezni illetve mennyibe kerülne?

 6. Kedves Alföldi István!

  Köszönöm, hogy a hozzászólásom után azonnal felkeresett az email címemen, és azóta kiszállították a festéket és be is fejezték a munkát. Nagyon gyorsak voltak! Most készültünk el 3 szoba kifestésével a gyors ügyintézésnek köszönhetően. Hihetetlen, hogy 10 nap alatt mindez lezajlott! Nagyon jónak tűnik a festék, nézegettem már, mintha valami gumiszerű rugalmas „bőrt” kapott volna a szobák falai.

  Külön öröm, hogy Mészáros György úr biztosított, hogy 10 év múlva is ugyan ilyen lesz, nem fog repedezni, leperegni, könnyen tisztítható és erre garanciát is adott, pénzvisszafizetéssel!

  Köszönök mindent! Eddig elégedett vagyok!

  Tisztelettel: Pál István

 7. Tisztelt Mészáros úr!
  Most találtam rá véletlenül az Önök honlapjára és érdekelne hogy egy kb 48nm es családi ház külső szigetelése mennyibe kerülne ?Köszönettel :Bagó Kinga

 8. Tisztelt Alföldi István!
  Társasház 4. emeletén lakom. 2 oldali (észak és nyugat) külső falrészemet szeretném belül hőszigetelő festékkel ellátni, penész és hővédelem céljából. A falak 43 m2 felületűek összesen. A kérdésem az lenne, hogy elegendő-e csak a külső falak belső részének a hőszigetelése? Valamint kérnék egy árajánlatot a 43 m2 hőszigetelési festékről.
  Palócz Irén

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhat + 9 =