Favédelem, fafesték Thermo-Shield Nature fafestékkel

A fa évezredek óta szolgál alapanyagként, ám időtállósága érdekében nélkülözhetetlen a karbantartás. A megfelelő alapanyagok megtalálása mindig is problémát jelentett, ám létezik egy olyan termékcsalád, amelynek segítségével a faépítmények élettartama, szépsége minden gond nélkül megvalósítható.

A Thermo-Shield Nature hőszigetelő fafesték kiválóan alkalmas a kültéri fafelületek kezelésére.

Akik a fa szépségét választják kültérre, pontosan tudják, mennyi veszély leselkedik az egykor csodás fényben ragyogó alapanyagokra. Az időjárás viszontagságainak hatására a hagyományos bevonat elöregedik, a fa alapanyag kiszárad, berepedezik, abban élősködők telepednek meg. Annak érdekében tehát, hogy a terasz oszlopai, a kerítés, a kerti pavilon, vagy a fából készült ház időtálló minőségben, esztétikailag is kifogástalan állapotban szolgálja az otthon kényelmét, nélkülözhetetlen a megfelelő kezelés és karbantartás. Ebben segít a Thermo-Shield termékcsalád!

Miért érdemes a Thermo-Shield nyújtotta favédelem mellett dönteni?

 • Többé nem kell attól tartania, hogy a fából készült építmények repedezettek lesznek az időjárás viszontagságai miatt.
 • Nem fognak elvetemedni, kicsavarodni a fa alapanyagból készült elemek, és hosszú időn keresztül időtálló minőségben állnak majd rendelkezésre.
 • Ezentúl elfelejtheti az évente aktuálissá váló felújításokat.

Milyen veszélyek leselkednek a fára?

 • A legfontosabb ellenség a víz, hiszen ahogyan behatol a fa anyagába, megduzzasztja azt. A nedvesség táptalajt biztosít a gombafajoknak, amelyek elszíneződést okoznak, és ez a fát alapjaiban rongálja.
 • Hasonlóképp károsnak bizonyul a napsugárzás. Hatására a fából a nedvesség gyorsan távozik, így térfogata csökken. Ezzel összefüggésben szárazzá, kirepedezetté válik, így nagyon fontos, hogy gondoskodjon a megfelelő hővédelemről.
 • Az időjárás változása miatt ezek a hatások felváltva érik a fa alapanyagokat, tehát a tágulás és összehúzódás folyamatosan érinti azokat. Meddig kívánja ezt nézni, és szemlélni, ahogyan fa építményei, épületelemei rongálódnak?

A Thermo-Shield megoldást kínál a favédelemre!

Legalább 15 éven keresztül elfelejtheti a fatárgyak felújítását, hiszen a Thermo-ShieldNature Ön helyett gondoskodik erről. A fabevonat évekkel meghosszabbítja a fa élettartamát és kiváló minőségben tartja azt.

A festék előnye nem csak abban rejlik, hogy egyedülálló anyagösszetételével ellenállóvá varázsolja a fa alapanyagot, hanem egyszerű felhasználhatóságában is. Tudta, hogy a pontos és precíz felületkezelés hosszú évek tanulását követeli meg? Tisztában van Ön azzal, hogy milyen dolgokra kell odafigyelni a fa felújítása során? A nagyüzemekben speciális fedőrétegekkel, gombaölőkkel és alapozókkal kezelik a fát. De vajon mindezt otthoni körülmények között is meg tudná oldani, ráadásul megfizethető áron? Ha lemondana az ezzel járó vesződségről, akkor érdemes egy korszerű megoldás mellett letennie a voksot. A favédelem a Thermo-Shield használatával még sosem volt ennyire egyszerű!

Mire számíthat akkor, ha a Thermo-ShieldNature mellett teszi le a voksot?

 • A favédő festék kiváló kötőanyagába kerámiagömbök kerültek, melyek hőszigetelő hatással bírnak, és visszaverik a napsugarakat, hogy azok ne károsíthassák a fa anyagát.
 • A gyantaszerű kötőanyag a külvilágból érkező vizet nem engedi a fába, viszont a belső nedvességtartalmat átengedi, így lehetővé téve, hogy optimalizálódjanak a viszonyok. A féligáteresztő membrán jó szolgálatot tesz a nedvesedés okozta problémákkal szemben.
 • Több mint 4000 féle színben kapható a festék, így mindenki megtalálhatja azt, amelyik leginkább megfelel elképzeléseinek.
 • Rendkívül gyorsan szárad a Thermo-Shield fafesték, kiváló fedéssel rendelkezik és nincsenek benne egészségre káros oldószerek.
 • A különleges anyagösszetételnek köszönhetően a festék nem fakul és hosszú éveken át biztosítja az esztétikus megjelenést. Még évek múltán is lehetséges az esetleges hibák javítása, színbeli eltérés nem lesz tapasztalható.
 • A kerámiagömbök visszaverik a napsugarakat, így nyáron maradéktalanul megvalósul a hővédelem.
 • Speciális algaképződést gátló és penészgomba ellenes anyagot is tartalmaz a festék.
 • Tizenöt évek keresztüli védelmet biztosít a Thermo-Shield a fa alapanyagok számára.

Energia-, és költséghatékonyság Thermo-Shield kültéri fafesték használatával

Az ingatlanok esetében rendkívül sokat költenek a tulajdonosok a fűtésre és nyaranta a hűtésre. Nincs ez másként akkor sem, ha fából készült épületekről van szó. De törvényszerű, hogy csillagászati összegeket kelljen kifizetni a fűtésre, valamint a légkondi használatára?

A Thermo-Shield favédő festék hőszigetelő hatása éppen abban mutatkozik meg, hogy a benne megtalálható kerámiaszemcsék visszaverik a napsugárzást, valamint eloszlatják a hőt a felszínén, és így megakadályozható az átforrósodásból eredő állagromlás is. A festék egyébként képes arra is, hogy nedvességet tároljon, melyet reggel magába szív és a nap folyamán az épület hűtésére fordítja, miközben elpárologtatja azt. Ez a speciális tulajdonság egyfajta természetes klímaként szolgál nyaranta, vagyis sokat megspórolhatunk ilyen módon.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy akár 5-8 fokkal is hűvösebb lehet a forró hónapokban a faházakban akkor, ha azok felületét Thermo-Shield használatával kezeljük.

A hőszigetelésre kifejezetten a készházak vannak rászorulva, hiszen ezek jelentős vastagsággal bíró hőszigetelő réteggel rendelkeznek. Míg télen ez előnynek számít, addig nyáron sajnos már pár forró nap is elegendő ahhoz, hogy teljesen átmelegedjen a ház, és éjszaka se tudjon lehűlni az. Ennek hátulütőit pedig mindannyian ismerjük, amikor még éjszaka sem jön a várva-várt felfrissülés.

A Thermo-Shield fafesték egyfajta hőpajzsként védi a fa épületet, és ugyanakkor gondoskodik annak időtálló minőségéről is.

Utólagos hőszigetelés megfizethető áron

A hagyományos hőszigetelő rendszerekkel kapcsolatban már számtalanszor bebizonyosodott, hogy nem állják meg maradéktalanul a helyüket, ráadásul nyáron sem hűtik megfelelően az ingatlant. A Thermo-Shield hőszigetelő fafestéket utólagos hőszigetelésre is ajánlják a szakemberek, hiszen rendkívül gyorsan felvihető, és a helyesen előkészített fafelületre felhordva garantáltan beváltja a hozzá fűzött reményeket.

Gondoljon csak bele, eddig 15 év alatt hányszor újította fel a fa épületelemeket, kerítéseket vagy kerti pavilonokat? Mindennek a vesződségnek búcsút mondhat a Thermo-Shield használatával, ráadásul az esztétikus végeredmény is biztosított.

Miért érdemes tehát a Thermo-ShieldNature előnyeit választani?

 • A fabevonat meggátolja, hogy a fa átnedvesedjen, így elkerülhetőek a méretváltozások és az ezekből fakadó rongálódás. A fa hosszú időn keresztül megőrzi eredeti állapotát.
 • Mivel a kerámiagömbök visszaverik a napsugarakat, a meleget pedig egyenletesen eloszlatják a fa felületén, így a repedések kialakulása és a kiszáradás is megelőzhetőek.
 • Használatával elkerülhetőek a bonyolult fakezelési eljárások, hiszen egyetlen termékben tartalmazza mindazt, amire szükség van a fa kezelése, karbantartása és festése során.
 • Nincs szükség szakember munkájára, mivel egyszerűen, hengerrel, szórópisztollyal vagy ecsettel is felvihető a felületre. Ilyen módon megspórolható a szakember költsége.
 • A vízbázisú festékként használatos Thermo-Shield-et egyszerűen csak fel kell vinni a tiszta és száraz felületre.
 • Bármilyen színt ki lehet keverni, így biztosan mindenki rátalálhat az igényeinek megfelelő árnyalatra.
 • Létezik lazúr változat is, melynek használatával a fa erezete megmarad. Ezt a típusú festéket azoknak ajánljuk, akik új felületet szeretnének kezelni. Szintén többféle színben elérhető.

Egyetlen festékkel 15 éven át tartó favédelem?

Elsőre sokan kétkednek abban, hogy a Thermo-ShieldNature valóban azt a színvonalat hozza, amit olvasnak róla. A tapasztalatok azonban egyértelműen alátámasztják, hogy a külföldön már rendkívül széles körben használt hőszigetelő festék valóban beváltja a hozzá fűzött reményeket.

A fa a legtöbbünk otthonában helyet kap. Míg azonban a beltéri lambériák és fa elemek esetében az időjárás viszontagságaival aligha kell számolni, addig sajnos kültéren ez egészen másként működik. Ha eltekintünk a szélsőséges időjárási viszonyoktól, akkor is igencsak megviseli a fa alapanyagot a hőmérséklet változása és az állandóan jelen levő nedvesség. Napjainkban pedig tény, hogy néha bizony igencsak tikkasztó nyarak és vad zivatarok tarkítják a mindennapokat. Ezek egyértelműen rányomják bélyegüket a fa állapotára, és előbb vagy utóbb, de biztosan állagromlással kell számolni. Így kell ennek lennie? Ha megunta, hogy a kerti bútorok, a kerítés, vagy a családi összejövetelekhez oly szívesen használt kerti pavilon már nem úgy néznek ki, ahogyan a kezdetekkor, akkor érdemes egy már bizonyított favédőszer mellett letennie a voksot.

A Thermo-Shield festék kiválóan alkalmas fafelületek kezelésére, felújítására!

A kiváló minőségű bevonat homlokzatok és beltéri festések alkalmával már bebizonyította, hogy a lehető legjobb színvonalat képviseli. Nincs ez másként akkor sem, ha favédelemről van szó. Végleg elfelejtheti az évente aktuálissá váló festéseket, hiszen a Thermo-Shield kifejezetten olyan problémákra lett kialakítva, melyek rendszerint előfordulnak a kültéri fa felületek esetében.

Legyen szó akár a kerítés újrafestéséről, a kerti pavilon újjá varázsolásáról, vagy a nyaraló, esetleg a saját otthon fa elemeinek védelméről, a Thermo-Shield fabevonat a legjobb választásnak bizonyul.

 • Nem repedezik a fa.
 • Megfelelő előkészítés esetén akár 15 éven át kifogástalan állapotban marad.
 • Elkerülhető az állagromlásból eredő veszteség.
 • Nem fog elszíneződni a mohák és a gombák miatt.
 • Egyszerűen felvihető a festék, így a szakember költségei is megspórolhatóak.
 • Esztétikailag is az otthon kényelmét szolgálja.

Ne engedje, hogy az otthonához tartozó fa elemek az évek múlásával veszítsenek szépségükből és minőségükből!

Megoldás létezik, méghozzá bárki számára megfizethető áron. Az egyszerűen alkalmazható Thermo-Shield favédő bevonat kerámiaszemcséinek köszönhetően védi a fát az időjárás viszontagságaival szemben és ugyanakkor az időtálló minőségről is gondoskodik.

Forduljon bizalommal szakembereinkhez, akik segítenek a megfelelő mennyiséget kiválasztani a lefestendő felülethez!

A fa a természetet hozza közelebb az otthonhoz. Gondoskodjon róla hozzá méltóan, a Thermo-Shield fabevonattal!

alfoldi-istvanAlföldi István

Építészmérnök - Az utóbbi 25 évemben főként hőszigeteléssel foglalkoztam, forduljon hozzám bizalommal! Thermo-Shield Hivatalos Magyarországi Képviselet