Fontos! Ismét megtámadtak bennünket a netes CSALÓK!

A Czinege és Fiókái nevű suttyó KFT ismét támadást intézett ellenünk! Nemtelen és erkölcstelen támadás volt ez, melyet már megszokhattunk tőlük: GVH büntetés (új lapon nyílik meg)

Felháborodott ügyfelek

Több régi ügyfelünk is felháborodva fordult hozzám, hogy tudomásukra jutott, hogy Czinege és Fiókái sutyerák KFT ismét nem fért a bőrébe (vagy a tollába?).  Miről is van szó?

Az eredeti Thermo-Shield hazai forgalmazó domain nevét (thermoshield.org.hu) megtámadták! Mivel a sok munka miatt perre jelenleg nincs időnk és lehetőségünk  – a domain visszaszerzésére – , így  azonnal összehívtam az informatikus csapatunkat, hogy javasoljanak egy megoldást a domain/honlap megmentésére!

János
Informatikus kollégánk 120%-os odaadással állt a támadás kivédésére!

Hamar megszületett a terv!

Szerencsére, a magasan képzett informatikus mérnök kollégák azonnal egy nagyszerű javaslatot tettek: tegyük egy új domain alá (https://thermoshield-hivatalos.com/ melyet most is láthatnak) a tartalmat, és amíg nálunk van a régi domain, azt 301-es redirect-el irányítsuk át az új domain-ra, ami az „átköltözést” jelenti SEO-s körökben. Így a Google barátunk tudni fogja, hogy VÉGLEG elköltözött, a jó pozíciónk is megmarad a találati listán, mikorra suttyóék  rátehetik régi domain nevünkre a kis kapzsi madár karmaikat!

Mérlegelve az ötletet azonnal kiadtam a feladatot: ugorjanak neki és hárítsák el ezt a nemtelen támadást!

Az informatikus kollégák azonnal nekiálltak  a terv gyakorlatba ültetéséhez, így szorgos munkával – a hozzáértő praclik szorgosan dolgoztak a billentyűzeten -,  éjt nappallá téve 2 perc alatt lefoglaltunk az új domain nevet és 5 perc múlva már a Google is érzékelte a költözést. (A Webmester eszközökben szóltunk a barátunknak 🙂 )

Hét perc….

Összesen 7 perc alatt megoldottuk a feladatot: új domain lefoglalása, a régi domain-re egy úgynevezett .htaccess fájlban megadtuk a 301 redirect-et (ez egy  egysoros reguláris kifejezés), majd a régi tartalom adatbázis tábláinak átírása következett (az  új domain nevére, ahol szükséges volt), hogy rendben működjön.

De én úgy voltam vele, húzzanak fel egy új sablont is a weboldalra, mely reszponzív (mobilbarát) és letisztult. 1 óra megfeszített munka után már új külsővel pompázott oldalunk. Bár egy-két kisebb finomítás még hátra van, de a lényeggel elkészültünk.

Készen vagyunk!

Ezúttal is köszönjük számítástechnikai mérnökeinknek, hogy precízen, gyorsan és nagy szaktudással oldották meg ezt a helyzetet. Megújult külsővel, mobilbarát nézettel és frissülő tartalommal jelentkezünk a jövőben is!

alfoldi-istvanAlföldi István

Építészmérnök - Az utóbbi 25 évemben főként hőszigeteléssel foglalkoztam, forduljon hozzám bizalommal! Thermo-Shield Hivatalos Magyarországi Képviselet